T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Bahşiş İlkokulu

27 Aralık Tarsus'un Kurtuluşu

27 Aralık Tarsus'un Kurtuluşu'nun 102. Yıldönümü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.

27 Aralık 1921 günü, Aziz kahramanlarımızın canları pahasına verdikleri bu onurlu mücadele, öncelikli gururumuz ve dayanışma kaynağımızdır. Tarsus halkının kurtuluş mücadelesi ulusal kurtuluş mücadelesinin bir parçası olarak Türk toplumunun dayanışmacı ve mücadeleci ruhunun bir kanıtıdır. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olan kentimiz, aynı zamanda medeniyetler ve dinler beşiğidir. Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine farklı kökenden insanlar kentimizde birlik ve beraberlik içinde yaşamışlardır. Tarsus halkı olarak, paha biçilmez mirasımıza birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmalı, dünyanın en cazip merkezleri arasında yer edinmesi için var gücümüzle çalışmalıyız. Atalarımızdan miras kalan vatanımızı bizden sonraki kuşaklara teslim etmenin görev ve sorumluluğunun bilinci ile Ulusal kurtuluş mücadelesi vererek bu topraklar uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

27 Aralık Tarsusun Kurtuluşu27 Aralık Tarsusun Kurtuluşu27 Aralık Tarsusun Kurtuluşu27 Aralık Tarsusun Kurtuluşu27 Aralık Tarsusun Kurtuluşu

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 13:24 - Görüntülenme: 26
  Beğen | 0  kişi beğendi